Honlapon érkező kérdések

Levegőtisztaság-védelmi mérések

A honlapunkon keresztül érkező kérdésekre válaszolva örömmel tapasztaltuk, hogy látogatóink érdeklődnek működésünk iránt. Az őszinte érdeklődésüket értékeljük, és kiemelten fontosnak tartjuk, hogy nyitottak és átláthatóak legyünk azáltal, hogy nyílt kommunkációt folytatunk. Az emailekre adott válaszainkat blogbejegyzés formájában tesszük közzé, így más látogatók is könnyen hozzáférhetnek a felmerült kérdések és válaszok gyűjteményéhez. Ez a megközelítés nemcsak a jelenlegi, hanem a jövőbeli érdeklődők számára is segít abban, hogy mélyebben megismerjék a tevékenységeinket és elkötelezettségünket a tisztességes és átlátható kommunikáció iránt. Köszönjük, hogy látogatóink ennyire aktívak, és várjuk további kérdéseiket és visszajelzéseiket. A leveleket szó szerint, de névtelen módon közöljük.

Tisztelt Hölgyem! Tisztelt Uram!

Honlapjukon azt írják rendszeres légszennyezettség mérést végeznek illetve a technológiai vizet sem engedik ki.Kérdésem a következő:

1. hova lesz akkor a technológiai víz? 2. hol mérik pontosan a légszennyezettséget és mik a legutóbbi adatok?

Szakértőnk válasza:

Cégünk nem akkumulátorgyártással foglalkozik, mely egy igen vízigényes tevékenység, hanem akkumulátoripari eredetű hulladékok újrahasznosításával. A legtöbb beérkező hulladék száraz daráláson és szemcseméret, valamint anyagtípus szerinti szeparáláson megy keresztül, mely technológiának vízigénye nincs. A keletkező szennyvíz összetétele döntő többségben megegyezik a kommunális szennyvízzel. Bizonyos esetekben szükséges a selejt akkumulátorok sóoldatban történő lemerítése, azonban ez visszaforgatásra kerül a rendszerbe. Elhasználódást követően veszélyes hulladékként kerül elszállításra arra engedéllyel rendelkező szakcég bevonásával. Ugyanez történik a takarítás során keletkező szennyezett vízzel is, melyet más vállalkozásokkal ellentétben nem engedünk a közcsatorna-hálózatba, hanem szintén veszélyes hulladékként szállítjuk el. 2022-ben közel 53 m3, 2023-ban pedig mintegy 91 m3 veszélyes folyékony hulladék került így átadásra engedéllyel rendelkező hulladékgazdálkodó szakcég részére Bátonyterenyei telephelyünkről.

A 2023-as év folyamán összesen 5 különböző akkreditált emissziómérést végeztünk el a kibocsátási pontokon a levegő védelméről szóló 306/2010. (XII. 23.) Korm. rendelet, valamint a további hatályos rendeletek előírásai szerint. Az eredményeket az illetékes Hatóságok felé is rendelkezésre bocsátottuk. A mért eredmények egyik esetben sem mutattak határérték-túllépést, valamint a legtöbb esetben még a határérték 1%-át sem érték el. Mivel jelenleg a cég termelőtevékenységet nem folytat, ezért a levegőtisztaság-védelmi méréseket legközelebb az üzem újraindulásakor fogjuk elindítani. Terveink szerint akkor az aktuálisan releváns mérési eredményeket nyilvános felületeinken is közzétesszük majd a környező érdekelt felek tájékoztatása céljából.

SungEel HiTech