Faültetés a bátonyterenyei telephelyen

Nagy örömünkre szolgál, hogy bejelenthetjük, hogy ma az üzemünk területén egy különleges eseménynek adtunk helyet, amelyben kifejeztük elkötelezettségünket a környezetvédelem és a hagyományok iránt.

Az ünnepről

Az április 5-e különleges jelentőséggel bír Koreában, ugyanis ezen a napon ünneplik a Singmogil-t (koreaiul 식목일), vagyis a „Fa ünnepét”. Ez az ünnep az évszakok változásának, a természet ébredezésének, valamint a faültetés fontosságának tiszteletére szolgál. A Singmogil ünnepén az emberek együtt ünneplik a természet szépségét és erejét, valamint felhívják a figyelmet a környezetvédelem fontosságára.

Az 1953 utáni időszakban, a koreai háború után a szén fűtésre való bevezetése komoly gondokat okozott az erdőkben. Ez a pusztítást egy nagyszabású zöldítési programot eredményezett. Mivel az erdők degradációja komoly társadalmi problémává vált ebben az időszakban, a Singmogil ünnepet jelölték ki, hogy ezen a napon ültetéseket végezzenek szerte az országban.

Ebben a szellemben, mi, a SungEel, büszkén csatlakoztunk ehhez az ünnephez, és a mai napon az üzem területén fákat ültettünk. Ez nem csak egy gesztus, hanem elkötelezettségünk kifejezése a környezetvédelem és a fenntarthatóság iránt. Hiszünk abban, hogy a kis lépések is fontosak a nagy változásokhoz, és mi mindannyian részt akarunk venni a küldetésben, hogy egy fenntarthatóbb jövőt teremtsünk a következő generációk számára.

Milyen fákat ültettük? A 7 elültetett fa közül 6 juharlevelű platán, mely Magyarországon több védett és tájképet formáló platánsort alkotó fafaj. Például a méltán híres, 2013-ban Európában az év fájává választott Egri strandon található platánfa is ilyen. Bízunk benne, hogy a most elültetett fiatal fák is sokáig a látkép részét fogják alkotni. Emellett egy Távol-keleti császárfát is ültettünk, mely reményeink szerint néhány éven belül minden tavasszal virágba borul majd.

Köszönjük, hogy követitek a tevékenységünket, amint haladunk azon az úton, hogy a SungEel Hitech zöldebb legyen.

Boldog Singmogil-t kívánunk mindenkinek!